Hozzávalók:
0,5 liter vodka / pálinka
5 citrom héja
25 dkg cukor
Egyszerű az elkészítés:
A citromokat alaposan megmossuk, zöldséghámozóval lehámozzuk, úgy hogy a fehér rész ne kerüljön bele. Egy befőttes üvegbe/kancsóba öntjük az alkoholt, belerakjuk a citromok héját, lezárjuk, összerázzuk.
2 hétig érleljük, sötét, hűvös helyen. Közben felkeverjük, összerázzuk.
Ha eltelt a 2 hét, a vízből és cukorból szirupot főzünk, csak egy kicsit kell forralni, és kész is. Teljesen hagyjuk kihűlni a szirupot. Az alkoholból a citromhéjat szűrőkanálon át leszűrjük, majd újra átszűrjük sűrű szövésű konyharuhán. Ezek után már csak az alkoholt és a szirupot össze kell önteni, keverni, és kész is!
- a citrom levét ne rakjuk bele (némely recept írja) -attól savanyú lesz, az eredeti olasz limoncelloban csak citromhéj van!
- rakhatunk 1-2 lime héját is hozzá, akkor zöldesebb árnyalatú, kicsit pikánsabb/kesernyésebb lesz.
- csak jó minőségű pálinkát használjunk!
- ha túl erős a pálinkánk, készíthetjük több vízzel a szirupot.
- gazdaboltokban vásárolhatunk dugós üveget, lezáró fóliát., papírboltokban nyomtatható etikett címkét.
- ugyanígy készíthetünk arancello likőrt narancshéjból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése