2015. augusztus 5., szerda

Ropogós-omlós sült csirke, gyorsan, egyszerűen.



 Hozzávalók:
  • csirkecomb/csirkemell/csirkeszárny amit kedvünk van, vagy lehet vegyesen is. 
  • olaj, só, bors, őrölt paprika, 1 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, fűszerkeverék (én a Kotányi Provence fűszerkeverékét nagyon szeretem)


Elkészítés: 

Itt a sütő dolgozik helyettünk, úgyhogy első dolgunk, hogy maximumra bekapcsoljuk a sütőt. A tepsibe kevés olajat szétkenünk. A csirkéket darabonként besózzuk, és a tepsibe rakjuk.A vöröshagymát vastag gerezdekre vágjuk (kb mint az almát), és közé rakjuk, a fokhagymát is feldaraboljuk, rászórjuk. Megszórjuk kevés őrölt borssal, paprikával, és a fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk olajjal. 
Figyelem, nagyon  fontos: kb 1 dl vizet öntünk alá -ez gáztepsi méret,  (ha kicsi a tepsi kevesebbet)! Majd ezután letakarjuk a tepsit alufóliával, úgy hogy a széleit lenyomkodjuk.
(látjátok a kedvenc fűszeremet?)
Kb 1 órát sütjük maximumon. Azért lehet hogy már előbb megsül (ez akkor van, ha villával könnyen le tudjuk választani a csontról a húst), múlik ez azon mekkorák a húsok. Nézzetek rá közben.
Tehát, ha jó puha, lekapjuk a fóliát, és tovább sütjük, amíg szépen meg nem pirul. Közben-közben a levével locsolgatjuk.

Így kaptuk, a belül omlós, kívül ropogós nagyon finom ízletes csirkét.

Na, hát ez sem volt nehéz, ugye?

Tippek:
  • Gazdagíthatjuk szalonna szeletekkel, a húsok tetejére rakjuk, csak figyelni kell, mert a szalonna előbb pirul, ezért előbb ki kell venni, nehogy megégjen.
  • Fűszerkeverékekkel nyugodtan kísérletezhetünk. 
  • Sokan szeretik, ha paprika, paradicsom is van a hús közé rakva, (én nem).
  •  
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése