Hozzávalók:
- vegyes zöldség (fagyasztott) kb fél kg
- 1 kisebb fej vöröshagyma, fél fej fokhagyma, petrezselyemzöld (elhagyható)
- Só, őrölt bors, ételízesítő, leveskocka, étolaj, 1 kanál liszt, piros paprika, levestészta
Elkészítés:
A leveszöldséget, hagymát, fokhagymát feltesszük vízben főni. Sózzuk (1-2 teáskanál), borsozzuk (kb 1 mokkáskanál) 1 leveskockát rakunk bele (húsleves/zöldségleves kocka) Amint lobogva forr, lejjebb vesszük a hőfokot, és úgy főzzük, hogy csak mérsékelten forrjon.
Ha megkóstoljuk, és már félig megfőtt, belerakjuk a levestésztát (2-3 kis marok). Tovább főzzük, közben elkészítjük a rántást.
rántás |
Ezzel is forraljuk 1-2 percet, majd vágott petrezselymet szórunk rá, 1 percet még főzzük, és beállítjuk a sűrűségét, bátran higítsd vízzel!
Mindkét irányból megaprogatjuk (ha nincs elhagyható, vagy szárítottal pótolható) |
Tippek:
- levestészta helyett krumplikockát, is rakhatunk, de azt már az elején adjuk hozzá
- nagyon finom, ha tészta helyett fagyasztott májgombócot rakunk bele.
- rántás helyett mehet csak paprikás olaj a tetejére. (félrehúzott meleg olajban elkeverjük az őrölt paprikát) , vagy csak simán pár kanál olíva olaj. (de szerintem a rántásos finomabb)
- ízesítésként főzhetünk bele 1 sárga paprikát, 1 paradicsomot, kis darab gyömbért, babérlevelet.
- aki szereti a csípőset egy pici csípős piros arannyal pikánssá teheti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése