Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, olíva olaj
Jól látod, csak ennyi kell hozzá!
Elkészítés:
Egy teflon vagy más tapadásmentes edénybe annyi olíva olajat öntünk, hogy befedje az alját. Akkora edényt válasszunk, hogy a csirkemáj 1 rétegben, kényelmesen elférjen az alján. Az olajat kicsit megmelegítjük, és belerakjuk a csirkemájat. Sót nem, majd csak a végén. Vizet sem: azt a végén sem.
Mérsékelt hőfokon, kevergetés mellett, fedő nélkül sütjük. Nem szabad nagy hőfokon, mert akkor kívül megég, belül nyers marad. Csak türelem, így is 1/4 óra alatt készen van! Bizony jól látod, csak ennyi ...
Itt a képen még kicsit rózsaszín:
Addig süssük, amíg teljesen ki nem fehéredig, nem ereszt már levet, és el kezd pirulni az olajban. Ha eddig nyugiban elvoltunk, akkor most a végén figyelni kell, hogy csak épp egy kicsit kapja meg kívül. Ha nagyon megpirítod, a szaft és a máj is keserű lesz...Azért ne ijedj meg, egyszerű ám..csak azt mondom légy óvatos, inkább kevésbé mint túlságosan legyen pirult.
Tádámm...Készen van. Az íze, illata isteni.
A tányérunkon sózzuk. Valóban nem kell semmi fűszer, a friss csirkemáj és olíva olaj együtt csodálatos.
Tipp:
Ha nem bírod ki és akarsz fűszerezni, kevés őrölt borssal / kakukkfűvel / majoránnával sütéskor megszórhatod, ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése