Te is tudsz pizzát sütni! Nem ördöngősség - próbáld ki! Extra ropogós - extra finom!
Hozzávalók (1 nagy gáztepsihez 37*43cm):
40 dkg jó minőségű rétesliszt (nálam Nagyi titka vagy Gyermelyi) 2,5dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál olíva olaj, feltét ízlés szerint, pizza fűszerkeverék (nálam Kotányi)
Elkészítés:
1. A lisztet tegyük egy tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot, adjunk hozzá 2,5dl kézmelegnél kicsit melegebb vizet. Keverjük össze fakanállal, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk nem huzatos, meleg helyen 30 percig kelni. (én egy kispárnát még szoktam a tálra tenni, biztosabban melegebbben van a tészta) Aki szereti a kelesztőtálat, abba is teheti.
2. Amíg a tészta kel, készítsük elő a feltét hozzávalóit (reszeljük le a sajtot -én almareszelőn szoktam, úgy gyorsabb, szeleteljük fel a hagymát, egyéb hozzávalókat) A sütőt melegítsük elő maximum hőfokra.
3. Eltelt a 30 perc, adjuk a tésztához a sót és az olíva olajat. kézzel gyúrjuk össze. Aki megszokta a dagasztókart, azzal is készítheti.
megkelt a tészta |
összegyúrtam, jön a sodrás |
5. A gáztepsit konyhai ecsettel vékonyan kikenjük olíva olajjal, és rétesliszttel megszórjuk. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben a lisztet, és már mehet is bele a tészta. Ha kicsit összeugrott, nyugodtan nyomkodjuk szét a tepsiban kézzel úgy, hogy a szélén kicsit vastagabb legyen. Derelyevágóval először négyzetekre, majd ha akarjuk, még félbe, háromszögekre vágjuk.
4. A szeleteket megkenjük a pizza alappal:
- tejfölös: 1 kis tejfölhöz keverjünk 1 evőkanál olíva olajat, nyomjunk bele 1 nagyobb gerezd fokhagymát, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- paradicsomos: kedvenc ketchuppal, vagy paradicsompürével megkenjük, én kézzel szoktam elkenni, változó vastagságban.
megrakva :) |
Extra ropogós, nem zsíros, nagyon-nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése