Szószhoz:
1 kg darált sertés hús, vagy felesben darált marhahússal, 2 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, pizza/olasz fűszerkeverék, só, bors, 20 dkg üveges sűrített paradicsom, 1 evőkanál cukor, esetleg kedvenc ketchup, só, ha kell étolaj.
Tészta: 1/2 kg spagetti tészta
+ trappista sajt
Elkészítés:
1. Vizet teszünk fel forrni a tésztának
2. A vöröshagymát felkockázzuk, összekeverjük a darált hússal. / ha frissen daráltatjuk a színhúst, akkor olíva olajjal locsoljuk meg/ ha "dobozos" darált húsunk van, még ha 20% zsírtartalmú, akkor is elég zsíros, nem kell több zsiradék. (Nekem nagy szerencsém van, a közeli boltban frissen darálják a lapockát - a sertéscomb túl száraz)
husi hagymával összekeverve |
hús kipirítva |
Közben kóstolgassuk, harapjuk ketté a tésztát, és ha a közepén már nincs száraz fehér pont - akkor már jó! Öntsük át szűrőtálba. Majd borítsuk edénybe, és locsoljuk meg enyhén olajjal, keverjük át.
Tészta a szűrőtálban |
ez a szószunk |
Ha kell, még sózzuk, borsozzuk, ÉS KÉSZ!
Tálalás:
Tányérra tésztát halmozunk, rá a húst, és reszelt sajttal megszórjuk
Isteni, friss, igazi ízek!
FONTOS:
A paradicsomos ételekhez MINDIG KELL adni cukrot:
- kihozza a paradicsom ízét, színét, mérsékli a savasságát!
A hagymás húshoz adhatsz kockára vágott szalonnát/virslit/gombát, úgy is nagyon finom.
Ugye milyen egyszerű - próbáld ki milyen finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése