Hozzávalók: krumpli, olaj, fűszerkeverék, dörzsi szivacs
Elkészítés:
Én most újkrumpliból csináltam. A krumplit a dörzsiszivaccsal jól lesikáljuk, lemossuk. Héja rajt marad!
Először hosszában négybe (hasábokra), majd kockára vágjuk.
Az olajat fedő alatt felhevítjük, és szintén fedő alatt a krumplit kis adagokban ropogósra sütjük. Bő forró olaj kell, (kb 3-4 cm magasan az edényben), hogy vígan úszkáljanak benne a krumplik. Nem szabad túl sokat belerakni, mert lehűti az olajat, és nem lesz ropogós. Végig a legnagyobb hőfokon dolgozzunk. A fedő is ezért kell, hogy ne hűljön az olaj.
Amint egy adagot kiszedünk, megszórjuk fűszerkeverékkel.
- bármelyik húshoz való grillfűszer jó. Ha nem piros színű a fűszerkeverékünk, akkor kicsi őrölt pirospaprikával is szórjuk meg.
- ha nincs itthon semmilyen fűszerkeverék, akkor kicsi őrölt borssal, piros paprikával.
- ha újkrumpliból sütjük, nem pirul úgy meg, csak sárga lesz mint a képen. Az íze viszont nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése